Portugal niet op Eurovisie Songfestival 2016 [UPDATE]

De Portugese OGAE-club heeft op zijn Facebookpagina gezet dat Portugal niet zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2016. Volgens het bericht zou het nieuws al zijn overgemaakt richting de EBU. Het zou deze keer niet gaan om financiële problemen die aan de basis liggen, maar eerder structurele redenen. De Portugese omroep RTP zou namelijk een reorganisatie ondergaan. Men hoopt echter in 2017 terug te keren en waarschijnlijk met een nieuwe strategie.

Het nieuws is officieel nog niet bevestigd door de EBU of RTP, maar de bronnen die OGAE heeft geraadpleegd zijn te vertrouwen. De laatste keer dat Portugal niet op het festival verscheen was in 2013, toen het festival nota bene ook in Zweden was. Volgend jaar is dat opnieuw het geval.

[UPDATE 20:08] "RTP não participa no Festival Eurovisão da Canção 2016". De Portugese omroep heeft nu zelf bevestigd dat het niet aanwezig zal zijn in 2016. "Tegelijk maken we de belofte om terug te keren in 2017" staat er ook in het bericht te lezen. De omroep zal echter wel de drie liveshows uitzenden.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.