Albanië kiest vanavond inzending Stockholm.

Vanavond kiest de Albanese jury in Tirana de nieuwe kandidaat en inzending voor het land op het Eurovisie Songfestival tijdens de finale van Festivali i Këngës 54. 22 kandidaten (en niet de vooropgelegde 18) hebben zich kunnen plaatsen voor de finale. Onder de finalisten zitten ook twee voormalige winnaars van het festival die ook naar het internationale Eurovisie Songfestival zijn gegaan: Luiz Ejlli en Andrian Lulgjuraj. Zij vertegenwoordigden hun land  respectievelijk in Athene (2006) en Malmö (2013). Beide kandidaten wisten echter de finale van het Eurovisie Songfestival niet te halen.

Finale Festivali i Këngës 54
01. Sigi Bastri - Engjëll i lirë
02. Rezarta Smaja & Klodian Kaçani - Dashuri në përjetësi
03. Dilan Reka - Buzëqesh
04. Adrian Lulgjuraj - Jeto dhe ëndërro
05. Erga Halilaj - Monolog
06. Evans Rama - Flakë
07. Jozefina Simoni - Një det me ty
08. Egert Pano - Mos ik
09. Genc Tukiçi - Sa të dashuroj
10. Kozma Dushi - Një kafe
11. Luiz Ejlli - Pa mbarim
12. Teuta Kurti - Në sytë e mi
13. Besa Krasniqi - Liroje zemrën
14. Nilsa Hysi - Asaj
15. Kristi Popa - Ajo çfarë ndjej
16. Flaka Krelani - S'je për mu
17. Enxhi Nasufi - Infinit
18. Lindi Islami - Për një mrekulli
19. Florent Abrashi - Të ndjek çdo hap
20. Eneda Tarifa - Përrallë
21. Renis Gjoka - Ato që s'ti them dot
22. Aslajdon Zaimaj - Merrmë që sot

De juryleden die de kandidaat voor Stockholm zullen kiezen zijn Ilirian Zhupa (tekstschrijver), Piro Çako (muziekschrijver), Helidon Haliti (schilder), Françesk Radi (zanger), Olta Boka (zangeres, 2008), Jehona Sopi (zangeres) en Alban Nimani (zanger). Oud-songfestivalwinnares Conchita Wurst en violist Shkëlzen Doli geven een gastoptreden tijdens de show. Die start om 20:45 en is live te volgen via TVSH, RTSH HD RTSH Satelit. Ook eurovision.tv voorziet voor de finale een livestream. Pandi Laço en Blerta Tafani presenteren het festival.

In december 2014 werd Elhaida Dani gekroond als winnares van Festivali i Këngës met "Diell". In februari raakte bekend dat "Diell" werd teruggetrokken en "I'm Alive" de nieuwe inzending werd, dit omwille van een rechtenkwestie. Elhaida Dani haalde nipt de finale dankzij haar tiende plek in de halve finale. In de finale werd ze zeventiende met 34 punten. Ze kreeg twaalf punten van Macedonië, tien van Montenegro en zes punten van België en Griekenland. De andere landen gaven geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.