Eurosong 2016 [1]: Astrid Destuyver

Volgende week zondag start bij de VRT weer een nieuwe reeks van Eurosong. Er doen vijf kandidaten mee en wij stellen ze deze week aan u voor. Vandaag: Astrid Destuyver uit Mechelen.

Astrid Destuyver (1992) groeide op in een muzikale familie. De vader van Astrid speelt basgitaar en de moeder is een fanatiek pianiste. Enkele jaren voor de geboorte van Astrid traden ze op als Phase One tijdens onder andere de Humo’s Rock Rally. In tegenstelling tot haar ouders heeft de Mechelse geen muzikale opleiding genoten, maar dat is geen reden om haar passie te beoefenen. Als kind en tiener nam ze altijd haar liedjes op en beluisterde dat telkens opnieuw om haar zangtechnieken bij te schaven. Tegenwoordig neemt ze nog altijd haar zangkunsten op, maar zet ze die ook op internet.

Ze heeft een account op YouTube en op Soundcloud. Dat laatste is een online audioplatform waar beginnende artiesten hun nummers kunnen posten. Producers zoeken deze sites dagelijks af om de perfecte stem voor hun plaat te vinden. Dat gebeurde ook bij Astrid. Het Duitse DnB-duo Submatik contacteerde haar twee jaar geleden. Uiteindelijk is haar stem te horen op het nummer "Stories Can Wait VIP". Sinds 2012 is ze één van de vaste stemmen van het Leuvense DnB-collectief AKS (Addicted Kru Sound). Datzelfde jaar doet ze ook een poging met haar zus Heleen in Belgium's Got Talent, waar ze de halve finale halen.Morgen: Tom Frantzis uit Edegem

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.