Eurosong 2016 [2]: Tom Frantzis

Volgende week zondag start bij de VRT weer een nieuwe reeks van Eurosong. Er doen vijf kandidaten mee en wij stellen ze deze week aan u voor. Vandaag: Tom Frantzis uit Edegem.

Dat Tom Frantzis (1991) iets met muziek ging doen, stond eigenlijk in de sterren geschreven. Zijn overgrootvader was een cabaretier, zijn grootvader speelde in een band en de vader en oom van Tom waren beiden specialist in de hardrock, die ook optraden op verschillende festivals in de jaren zeventig en tachtig. De vader van Tom, Jean Frantzis, opende toen ook een muziekwinkel in Brussel: Puissance. Tegenwoordig is de winkel geleden in het Antwerpse Borsbeek en heeft Tom de dagelijkse werking van de muziekwinkel sinds vorig jaar overgenomen.

Zijn muziek(winkel) combineert Tom met een master in de communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Als je Tom ziet, dan zie je vaak ook zijn akoestische gitaar of een keyboard. In tegenstelling tot de andere vier kandidaten was Tom Frantzis nog nooit op televisie te zien. Het zal dus binnenkort zijn vuurdoop worden en dat meteen op de grootste zender van Vlaanderen. Op radio heeft hij wel al ervaring. Daar maakte hij zijn debuut tijdens de ochtendshow van Peter Van De Veire op MNM en mocht hij deze zomer spelen in het Q-Beachhouse van Qmusic. Tegenwoordig is hij op beide zenders regelmatig te horen.Morgen: Adil Aarab uit Berchem

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.