Eurosong 2016 [3]: Adil Aarab

Volgende week zondag start bij de VRT weer een nieuwe reeks van Eurosong. Er doen vijf kandidaten mee en wij stellen ze deze week aan u voor. Vandaag: Adil Aarab uit Berchem.

Adil (1990) is geboren en getogen in Berchem en komt uit een multiculturele familie. Zijn vader is afkomstig uit Marokko, terwijl zijn moeder een Spaanse is. Als kleine jongen deed hij niets liever dan samen met zijn drie broers The Jackson 5 te imiteren. Als Adil zeventien jaar is, doet hij mee aan het VTM-programma Idool 2007. Hij haalt de liveshows en velen waren verbaasd dat hij maar op de negende plaats eindigde. Een jaar later verschijnt hij ook Can You Duet?, een programma op, het ondertussen ter ziele gegane, VT4. Daar eindigde hij op een mooie tweede plaats.

Nadien bleef het wat stil rond Adil Aarab, maar hij bleef gepassioneerd bezig met muziek. Hij volgde een opleiding marketing en volgde tussendoor ook gitaarlessen. De ondertussen 25-jarige Aarab is nu singer-songwriter. Eind 2011 kwam hij in contact met Abdel Kariem Asselman en begonnen ze in 2012 met Adil & A.K.A. Adil omschrijft de muziek die hij brengt als rhytm & soul. Enkele maanden geleden werkte Adil samen met Slongs Dievanongs en brachten ze samen "Doeda ogen dicht" uit.Morgen: Amaryllis Uitterlinden uit Borgerhout

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.