Eurosong 2016 [5]: Laura Tesoro

Volgende week zondag start bij de VRT weer een nieuwe reeks van Eurosong. Er doen vijf kandidaten mee en wij stellen ze deze week aan u voor. Vandaag: Laura Tesoro uit Antwerpen.

De jongste kandidate van de vijf is de Antwerpse Laura Tesoro. Als kind krijgt ze de zang- en acteermicrobe mee dankzij haar ouders, die te zien waren in verschillende musicals. Haar debuut op het scherm maakt ze als 8-jarige tijdens een aflevering van Witse. In 2008 zien we haar bezig tijdens de musical Annie en een jaar later doet ze mee aan het Ketnet-programma Ketnetpop, waar voor haar duidelijk werd dat pop echt iets voor haar was. “Bij Ketnetpop is de liefde voor popmuziek naar buiten gekomen", zegt Tesoro. Later zou ze nog aan een musical meedoen, aan Domino.

Het grote publiek leert Laura kennen dankzij haar rol in de VTM-soap Familie. Daar speelde ze twee jaar lang, tussen 2012 en 2014, het personage Charlotte. In 2014 nam ze deel aan het derde seizoen van The Voice Van Vlaanderen, waar ze tweede werd. Ze brengt later dat jaar haar eerste single uit: "Outta Here". Dat nummer stond ook enkele weken in de Ultratop 50. Dit jaar kwam haar tweede single "Funky Love" uit en tegenwoordig zingt ze samen met Jo Hens in de band Level Six. Dit najaar zat ze in de jury van Kadanza Together op Ketnet, acteerde ze in het VTM-programma Altijd Prijs en maakte ze haar presentatiedebuut in Grote Ster, Kleine Ster.Eurosong 2016 start volgende week zondag, op 3 janari 2016, op Eén.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.