Auteurs inzendingen Eurosong 2016 bekend.

Gisteren maakte de VRT de vijf titels bekend die mogelijks naar het Eurovisie Songfestival 2016 gaan namens ons land. Vandaag heeft onze openbare omroep ook de mensen achter het nummer bekendgemaakt. Er zijn wel enkele grote namen achter de composities en teksten van de vijf kandidaten. Zo hebben Selah Sue en de producer van "Rhythm Inside" geschreven aan respectievelijk het nummer van Laura Tesoro en Tom Frantzis. Zondag gaan de nummers in première.

Adil Aarab - In Our Nature
Auteur: Adil Araab, Bas Kennis, Will Knox en Joes Brands.
Productie: Bas Kennis

Adil Araab kreeg de hulp van Bas Kennis. Hij is lid van de Nederlandse band BLØF. Will Knox komt uit het Verenigd Koninkrijk en schreeft nummers voor Dotan. Joes Brands is dan weer een Vlaming, die al enkele nummer voor Adil & AKA, de groep van Adil, heeft geschreven.

Amaryllis Uitterlinden - Kick The Habit
Auteur: Amaryllis Uitterlinden
Productie: Reinhard Vanbergen

Amaryllis Uitterlinden schreef de tekst van haar muziek volledig zelf. Voor de productie van haar nummer werkte ze samen met Reinhard Vanbergen. Hij is bekend als oprichter van Das Pop. Hij schreef eerder ook nummers voor Eva Jacobs, die in de finale van Eurosong 2014 stond.

Astrid Destuyver - Everybody Aches
Auteur: Niko Westelinck
Productie: Farhot

Niko Westelinck maakte vooral nummers voor het jonge publiek (Bandits en Junior Eurosong) en heeft voor het eerst nu ook een nummer voor het grote publiek. Farhot is dan weer een Duitse DJ die elektronische muziek maakt en eerder al samenwerkte met Selah Sue, Nneka en Talib Kweli.

Laura Tesoro - What’s The Pressure
Auteur: Sanne Putseys en Louis Favre
Productie: Peter Gordeno

Sanne Putseys is beter bekend als Selah Sue. Louis Favre was vroeger een drummer van Selah Sue. Peter Gordeno is een Britse songwriter en sinds eigen jaren negentig de vaste pianist van Depeche Mode. Die groep is in ons land vooral bekend van "Just Can't Get Enough" en "Enjoy The Silence"

Tom Frantzis - I’m Not Lost
Auteur: Tom Frantzis en Yves Gaillard
Productie: Luuk Cox

Yves Gaillard schreef in het verleden ook de Eurosong-inzending van Day One, Nelson en Yass in 2014 en is vaste tekstschrijver voor o.a. Hadise en Kate Ryan. Luuk Cox is de man achter het project Shameboy, die schreven aan "Rhythm Inside", de succesvolle Belgische inzending van vorig jaar.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.