Première songs vanavond in tweede liveshow Eurosong 2016.

Vanavond is er de tweede liveshow van Eurosong 2016. Tijdens de uitzendingen gaan de vijf songs in première die mogelijk ons land gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. De vijf kandidaten zullen hun nummer brengen zonder act vanavond. Die zal pas volgende week, tijdens de grote finale van Eurosong, te zien zijn. Net zoals vorige week zal er een televoting zijn na afloop van de nummers, maar wat er met de uitslag (eventueel) gaat gebeuren, is onbekend.

Tweede liveshow Eurosong 2016
Adil Aarab - In Our Nature
Amaryllis Uitterlinden - Kick The Habit
Astrid Destuyver - Everybody Aches
Laura Tesoro - What’s The Pressure
Tom Frantzis - I’m Not Lost

Net zoals vorige week komen er ook twee experten langs in hun vakgebied. Vanvaond zijn dat twee singer-songwriters: Tom Helsen en Beverly Jo Scott. Die laatste zat achter de tekst van "Rhythm Inside". Opnieuw verlaat er niemand de wedstrijd, maar zal er dus wel televoting zijn. Tijdens de eerste show vorige week won Amaryllis deze televoting dankzij haar vertolking van "Euphoria".

De eerste liveshow van Eurosong 2016 start om 20:25 en is live te volgen op Eén en Eén HD. Uitzonderlijk zet de VRT voor de internationale kijkers ook een livestream online. Peter Van De Veire mag deze selectie presenteren. Hij deed dat ook al in 2012 en 2014. De laatste keer was dat met Eva Daeleman. In zowel 2014 als 2015 gaven de twee commentaar namens de VRT. Joy Anna Thielemans zal backstage verslag uitbrengen. De liveshows komen allemaal vanuit de AED Studios in Lint.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.