Vanavond eerste liveshow Eurosong 2016.

Vanavond start de nieuwe reeks van Eurosong bij de openbare omroep. Dit jaar staat de VRT weer in voor het kiezen van een Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival. Geen grootse selectie zoals in 2014, maar een kleine reeks van drie afleveringen. Vijf kandidaten zijn geselecteerd en in de eerste van drie afleveringen brengen de artiesten een cover van een bestaand Songfestivalnummer. Er is geen televoting vanavond. De kijker komt pas echt aan de beurt tijdens de finale op 17 januari.

Eerste liveshow Eurosong 2016
Adil Araab - Hold me now (Johnny Logan, 1987)
Amaryllis Uitterlinden - Euphoria (Loreen, 2012)
Laura Tesoro - Düm Tek Tek (Hadise, 2009)
Astrid Destuyver - Everyway that I can (Sertab Erener, 2003)
Tom Frantzis - Rhythm Inside (Loïc Nottet, 2015)

Per show zijn er ook twee experten die komen advies geven tijdens de show. Voor deze eerste liveshow zijn dat Stijn Kolacny van Scala en de Songfestivalwinnaar uit 2009, Alexander Rybak uit Noorwegen. Niemand zal uit de wedstrijd worden gezet vanavond. Deze aflevering dient dus meer als kennismakingsronde met het grote publiek. Pas volgende week krijgen we de potentiële inzendingen voor Stockholm te horen.

De eerste liveshow van Eurosong 2016 start om 20:25 en is live te volgen op Eén en Eén HD. Peter Van De Veire mag deze selectie presenteren. Hij deed dat ook al in 2012 en 2014. De laatste keer was dat met Eva Daeleman. In zowel 2014 als 2015 gaven de twee commentaar namens de VRT. Joy Anna Thielemans zal backstage verslag uitbrengen. De liveshows komen allemaal vanuit de AED Studios in Lint.


Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.