Vanavond finale Eurosong 2016.


Vanavond kiest Vlaanderen het zestigste lied dat voor België naar het Eurovisie Songfestival zal gaan tijdens de finale van Eurosong 2016, live vanuit de AED Studios in Lint.. Vijf kandidaten strijden met hun nummer voor het ticket naar Stockholm. Dat zal gebeuren in twee rondes. In de eerste ronde stemmen de kijkers samen met een internationale jury, bestaande uit tien landen. De twee kandidaten die gecombineerd het meeste aantal punten halen gaan door naar de superfinale. Daar kiest het publiek de uiteindelijke winnaar van Eurosong 2016 en onze kandidaat voor het 61ste Eurovisie Songfestival, binnenkort in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Finale Eurosong 2016
Adil Aarab - In Our Nature
Amaryllis Uitterlinden - Kick The Habit
Astrid Destuyver - Everybody Aches
Laura Tesoro - What’s The Pressure
Tom Frantzis - I’m Not Lost

De tien internationale jury's bestaan telkens uit vijf muziekprofessionals en komen uit de volgende landen: Azerbeidzjan, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Montenegro, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Zij geven na de eerste vertolking van de nummers 60-70-80-100-120 punten. Vanuit de televoting zullen die punten ook gegeven worden. De twee kandidaten met de hoogste gecombineerde score gaan door naar de superfinale. Daar heeft enkel Vlaanderen het voor het zeggen en kiest U dé kandidaat voor Stockholm. Stemmen kan, vanaf het startsignaal tot het slotsignaal, door de naam van je favoriet (Adil, Amaryllis, Astrid, Laura of Tom) te sturen naar het nummer 6000. Een stem kost € 0,50 per verzonden bericht.

In tegenstelling tot de andere twee liveshows zal de finale in twee delen worden uitgezonden. Om 20:25 start het eerste deel en dat tot 21:30. Om 22:15, na een aflevering van de VRT-reeks Den elfde van den elfde, volgt het tweede deel. Voor 22:45 kennen we de volgende Belgische inzending voor het festival. De show is live te volgen via Eén en Eén HD. Zowel de VRT als Eurovision.tv zullen de show online uitzenden. De presentatie ligt in handen van Peter Van De Veire en de experten vanavond zijn Hadise (Turkije 2009) en Christer Björkman (Zweden 1992). Joy Anna Thielemans is de backstage reporter.

Begin november 2014 maakte de RTBF bekend Loïc Nottet ons land zou vertegenwoordigen in Wenen. Vier maanden later kwam "Rhythm Inside" uit. In Wenen bracht de 19-jarige Nottet een straffe act en dat werd beloond. Hij haalde de finale dankzij een tweede plek en 149 punten in de halve finale. In de finale haalde hij het beste resultaat in twaalf jaar: een vierde plek én 217 punten. Hij kreeg van 36 (van de 39) landen punten, waarvan twaalf punten uit Frankrijk, Hongarije en Nederland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.