Vanavond nationale finale Wit-Rusland.

Vanavond kiest uitsluitend het Wit-Russische publiek de volgende kandidaat en inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Tien kandidaten zullen deelnemen aan de finale, waaronder al enkele oud-gedienden die het al meerderde keren probeerden. Voor het eerst krijgt het publiek alle macht in handen. De laatste jaren werd die enorm ingeperkt vanwege verscheidene schandalen. Zo mocht Alyona Lanskaya niet naar Bakoe in 2012 omdat er gefraudeerd zou zijn met telefoonkaarten. In 2013 mocht ze wel naar Malmö. Vanavond gaat men streng controleren op deze praktijken.

Finale Wit-Rusland
01. Alexey Gross - Flame
02. Sasha Zakharik - Glory Night
03. Valeriya Sadovskaya - Not Alone
04. Radiovolna - Radio Wave
05. The EM - Turn Around
06. NAVI - Heta ziamlia
07. Ivan - Help You Fly
08. Anastasiya Malashkevich - Pray for Love
09. Kirill Yermakov - Running to the Sun
10. NAPOLI - My Universe

De finale start om 20:00 onze tijd (22:00 in Minsk) en zal worden gepresenteerd door Teo (2014) en Olga Ryzhikova. Er zijn gastoptredens van voorgenoemde presentatoren, Alyona Lanskaya (2013), Gunesh, Sasha Nemo en Kattie. De show is live te volgen via Belarus 1 en Belarus 24

Vorig jaar koos de Wit-Russische jury voor Uzari & Maimuna. Met het nummer "Time" mochten ze naar Wenen, maar eerst werd het nummer grondig herwerkt. Ze mochten met hun nummer aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Met 39 punten eindigde Wit-Rusland twaalfde in de halve finale, niet voldoende om naar de finale te gaan. Ze kregen wel twaalf punten van Georgië. België en Nederland hadden geen punten over voor hen. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.