Derde voorronde Zweden vanavond. [UPDATE]

Vanavond gaat de zoektocht verder naar de nieuwe Zweedse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016. Vanavond mag Norrköping voor het eerst Melodifestvalen verwelkomen in de Himmelstalundshallen. Zeven kandidaten doen een gooi naar vier plekken voor de volgende ronde. Voor drie kandidaten zit het na vanavond er definitief op. Vanavond zien we de wildcard ook terug van Svensktoppen Nästa: Smajling Swedes. Dat trio zien we vandaag terug als SMILO.

Derde voorronde Melodifestivalen 2016
01. SaRaha - Kizunguzungu
02. Swingfly feat. Helena Gutarra - You Carved Your Name
03. SMILO - Weight of the World
04. After Dark - Kom ut som en stjärna
05. Lisa Ajax - My Heart Wants Me Dead
06. Boris René - Put Your Love on Me
07. Oscar Zia - Human

[UPDATE 21:05] Swingfly feat. Helena Gutarra en After Dark zijn uitgeschakeld in Zweden. Swingfly feat. Helena Gutarra eindigde met "You Carved Your Name" op de zesde plek en After Dark eindigde laatste met "Kom ut som en stjärna".

De nummers één en twee gaan meteen naar de finale op 12 maart, terwijl de nummers drie en vier in de herkansing moeten op 5 maart. Enkel het Zweedse publiek beslist vanavond. De presentatie ligt in handen van Gina Dirawi, die elke week een andere gastpresentator naast haar zijde krijgt. Vanavond is dat komiek Henrik Schyffert. De show start om 20:00 en is live te volgen via SVT 1, SVT World en SVT Play.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.