Finale Hongarije vanavond. [UPDATE]

Vijf weken na de start van de Hongaarse preselectie is er vanavond de finale van A Dal 2016. Er verschenen dertig kandidaten tijdens de voorstelling, vandaag blijven er nog maar acht kandidaten over. Aan het einde van de avond zal één kandidaat zijn tocht naar Stockholm mogen beginnen plannen. De show verloopt in twee rondes. Na de eerste ronde, als alle kandidaten hebben gezongen, geeft elk jurylid 4, 6, 8 en 10 punten. De beste vier gaan door naar de superfinale, waar enkel de kijker zal kiezen wie er namens Hongarije naar Stockholm gaat.

Finale A Dal 2016
André Vásáry - Why
Freddie - Pioneer
Gergő Oláh - Győz a jó
Kállay Saunders Band - Who We Are
Mushu - Uncle Tom
Olivér Berkes & Andi Tóth - Seven Seas
Parno Graszt - Már nem szédülök
Petruska - Trouble in My Mind

[UPDATE 21:25] De top 4 van de jury gaat door naar de superfinale. Deze vier zijn:

Freddie - Pioneer
Petruska - Trouble in My Mind
Kállay Saunders Band - Who We Are
Gergő Oláh - Győz a jó

De vier juryleden zijn Pierrot, Zséda, Károly Frenreisz en Miklós Both. Om 19:40 gaat de finale van start. Deze zal worden uitgezonden op Duna TV en Duna TV World. De presentatie ligt in handen van Csilla Tatár en Levente Harsányi. Hongarije zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op 10 mei.

Ook vorig jaar was A Dal de selectiemethode van de Hongaren. In een serie van zes afleveringen won Boggie de nationale finale met "Wars for Nothing", een ballade die oproept om eens goed na te denken waar oorlog over draait. Ze eindigde achtste in de halve finale, goed voor een vijfde opeenvolgende finaleplek voor Hongarije. In de finale eindigde Boggie op de twintigste plek met 19 punten. Estland wist Hongarije te belonen met acht punten. België en Nederland gaven geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.