Finale Unser Lied für Stockholm vanavond. [UPDATE]

Vanavond kiezen de Duitsers hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Normaal had deze finale er niet mogen komen. De omroep koos namelijk intern voor Xavier Naidoo, maar na vele klachten over de zanger (hij zou homofoob en racist zijn) besloot de omroep hem niet te sturen. Vanavond doen er tien kandidaten mee aan de nationale finale en zoekt hem 'Unser Lied für Stockholm'. In de eerste ronde zingen ze allemaal hun lied. Nadien gaat de top 3 door naar de superfinale. De winnaar van de superfinale gaat naar de Songfestivalfinale in Stockholm.

Finale Unser Lied für Stockholm
01. Ella Endlich - Adrenalin
02. Joco - Full Moon
03. Gregorian - Masters Of Chant
04. Woods of Birnam - Lift Me Up (From The Underground)
05. Luxuslärm - Solange Liebe in mir wohnt
06. Keøma - Protected
07. Avantasia - Mystery Of A Blood Red Rose
08. Alex Diehl - Nur ein Lied
09. Jamie-Lee Kriewitz - Ghost
10. Laura Pinski - Under The Sun We Are One

[UPDATE 21:48] Dit zijn de drie superfinalisten van Unser Lied für Stockholm:

Avantasia - Mystery Of A Blood Red Rose
Alex Diehl - Nur ein Lied
Jamie-Lee Kriewitz - Ghost

Er zijn gastoptredens van The Common Linnets (Nederland 2014) en The BossHoss. Enkel televoting zal vanavond worden gebruikt. De presentatie ligt, net zoals de nationale finales van de afgelopen twee jaar, in handen van Barbara Schöneberger. Unser Lied für Stockholm start om 20:15 en is live te volgen via Das Erste en Eurovision.tv. Dankzij zijn status als Big Five-land, mag Duitsland rechtstreeks starten in de finale van het festival op donderdag 14 mei. Duitsland stemt wel mee in de tweede halve finale.

Een vreemde nationale finale vorig jaar in Duitsland. Na verschillende rondes in de finale ging het uiteindelijk tussen Andreas Kümmert en Ann Sophie. Met 78 % won Andreas Kümmert uiteindelijk de finale. Maar hij wou niet. Meteen na zijn winst gaf hij zijn ticket naar Wenen af aan Ann Sophie, de wildcard van dat jaar. Met "Black Smoke" ging ze naar de finale in Wenen. Daar kreeg Ann Sophie geen punten en eindigde ze dus laatste. Het werd de derde 'zero points' van Duitsland na 1964 en 1965.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.