Oekraïne kiest vanavond voor Stockholm.

Na een herdenkingsdag gisteren is Oekraïne helemaal klaar voor de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2016 en tevens de comeback van het land op het muziekfestival. Zes kandidaten hebben zich geplaatst voor deze finale, maar slechts één iemand kan zich in mei daadwerkelijk bewijzen in Stockholm. De openbare omroep NTU gaf de volledige selectie uit handen aan de commerciële zender STB. Die spaarde kosten noch moeite. De favorieten voor vanavond zijn Jamala en SunSay. Het is echter af te vragen wat de vaak wispelturige televoter en/of jury zal verkiezen.

Finale Oekraïne
Brunettes Shoot Blondes - Every Monday
Jamala - 1944
NuAngels - Higher
Pur:Pur - We Do Change
SunSay - Love Manifest
The Hardkiss - Helpless

Een combinatie van televoting en jury, bestaande uit Konstantin Meladze, Ruslana (2004) en Andriy Danylko (Verka Serduchka, 2007) zal vanavond gebruikt worden. De show zal gelijktijdig op NTU, STB en Eurovision.tv worden uitgezonden. De show start om 18:00 onze tijd. Tussen 19:30 en 20:35 is er een break. Dmytro Tankovich en Oleksandr Pedan presenteren deze finale. De winnaar komt uit in de tweede halve finale op 12 mei. 

Oekraïne keert terug na een jaar afwezigheid op het Eurovisie Songfestival. In 2014 won Mariya Yaremchuk op een grijze zaterdagochtend in december de nationale finale met "Tick Tock". Na een heuze revamp van het nummer met een Zweeds team haalde ze met gemak de finale. Die mocht ze in Kopenhagen openen. Uiteindelijk eindigde Oekraïne zesde met 113 punten. Geen twaalf punten, maar wel drie keer tien punten: van Azerbeidzjan, Italië en Moldavië.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.