Oostenrijkse finale vanavond. [UPDATE]

Oostenrijk kiest vanavond zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016. Na het debacle van The Makemakes vorig jaar in eigen huis, willen ze natuurlijk beter doen dan vorig jaar.  Er zijn tien kandidaten geselecteerd voor deze nationale finale. Negen van de tien werden geselecteerd door een commissie van ORF, onder leiding van Eberhard Forcher. De tiende kandidaat, AzRaH, won vorige maand een peiling op Facebook en kreeg zo het tiende en laatste plekje in de finale. De vraag van de avond is gelijk ook de titel van de nationale finale: Wer singt für Österreich?

Finale Wer singt für Österreich?
AzRaH - The One
Bella Wagner - Weapons Down
Céline Roscheck & Farina Miss - Sky is the Limit
Elly V - I'll Be Around (Bounce)
Lia Weller - Runaway
LiZZA - Psycho
Orry Jackson - Pieces in a Puzzle
Sankil Jones - One More Sound
Vincent Bueno - All We Need Is that Love
Zoë - Loin d'ici

[UPDATE 22:56] De volgende twee kandidaten hebben met hun inzending de superfinale bereikt:

Zoë - Loin d'ici
Elly V - I'll Be Around (Bounce)

Eerst stemt een jury en de kijker samen. De jury bestaat uit Conchita Wurst (2014), Madita, Julie Frost ("Satellite", 2010) en een vierde jurylid bestaande uit muzikanten en fans. Zij geven tien punten aan hun favoriet, negen aan hun tweede favoriet... en zo verder naar één punt. De kijker doet hetzelfde. De twee besten gaan door naar de superfinale, waar enkel de kijker stemt. De finale start om 20:15 vanuit de studio van ORF in Wenen. De presentatie ligt in handen van Andi Knoll en Alice Tumler. Die laatste presenteerde vorig jaar het festival in Wenen samen met twee andere dames. De show is te volgen via ORF Eins en Eurovision.tv.

Vorig jaar mocht Oostenrijk, na de winst van Conchita Wurst in Kopenhagen, het festival organiseren. Dat deden ze in de Wiener Stadthalle. In een nationale finale werd er gekozen voor The Makemakes. Dat is een groep bestaande uit Dominic Muhrer, Markus Christ en Florian Meindl. Het trio kon niet scoren. Geen enkel land zag iets in "I Am Yours" en ze eindigden dan ook roemloos en gedeeld laatste met de gevreesde 'nil points'. Ook Duitsland kreeg geen punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.