Slovenië kiest vanavond voor Stockholm. [UPDATE]

In Slovenië is er vanavond de finale van EMA 2016. Normaal ging EMA onderdeel zijn van een driedaags festival op de openbare omroep, maar dat werd twee weken geleden al gehouden. Eva Boto (2012) won dat festival trouwens, terwijl Nuša Derenda (2001) derde werd. Diezelfde Nuša Derenda is vanavond één van de tien kandidaten in EMA 2016. Ook Regina (1996) maakt haar opwachting. De beste twee van de finale (gekozen door de jury) zullen zich plaatsen voor een superfinale. Daar kiest de kijker de winnende inzending en de volgende kandidaat voor Slovenië. 

Finale EMA 2016
01. Anja Baš - What If
02. Žan Serčič - Summer Story
03. Anja Kotar - Too Cool
04. San Di EGO - Brez tebe
05. D Base - Spet živ
06. Regina - Alive in Every Way
07. ManuElla - Blue and Red
08. Raiven - Črno bel
09. Nuša Derenda - Tip Top
10. Sebastijan Lukovnjak - Tales of Tomorrow

[UPDATE 21:27] De twee superfinalisten zijn gekozen. Deze zijn:

ManuElla - Blue and Red
Raiven - Črno bel

De liveshow zal vanuit Ljubljana worden uitgezonden. De presentatie ligt in handen van Klemen Slakonja. Gasten vanavond zijn de kaniddaten van het Eurovisie Songfestival en het Junior Eurovisie Songfestival uit 2015: Maraaya en Lina Kuduzović. De show start om 20:00 en is live te volgen via TV Slovenija 1. Slovenië komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei aanstaande.

Vorig jaar werd een koppel naar Wenen gestuurd: Aleš "Raay" Vovk en Marjetka Vovk. Sinds 2014 werken de twee samen en schreven ze liedjes voor verschillende artiesten. In 2015 probeerden ze het zelf tijdens EMA met "Here For You" en wonnen ze ook. De halve finale overleefden ze met gemak. Het duo kreeg de eer om de finale te openen. Daar eindigden ze veertiende met 39 punten. De Macedonische acht was het hoogste punt. België en Nederland hadden geen punten voor Maraaya.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.