Vanavond bekendmaking Georgische inzending.

Vanavond kiest Georgië zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. De artiest is al bekend voor het Kaukasische land: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz. Deze groep stelde op 3 februari al hun vijf songs voor tijdens het laatavondprogramma Komunikatori. Vanavond zal in datzelfde programma de televoting worden afgesloten. De televoting zal tellen voor de helft van de stemmen. De andere helft komt van een internationale jury met leden uit verschillende landen. Het winnende nummer zal de negende inzending worden van Georgië op het Eurovisie Songfestival.

Nummers Georgië
01. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold
02. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Pain In My Heart
03. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Right or Wrong
04. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Sugar and Milk
05. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - We Agree

De uitzending start om 21:00 onze tijd en is live te volgen via 1TV. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz komen met één van deze vijf nummers uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei. Ook België doet mee aan deze halve finale, samen met zeventien andere landen.

Na het debacle van Georgië in 2014 koos de omroep opnieuw voor een nationale finale in 2015. Vijf kandidaten namen deel aan de show. Als winnaar kwam Nina Sublatti met "Warrior" uit de bus. Na de nationale finale in januari werd het lied door een Zweeds team volledig bewerkt. Georgië haalde de finale, om daar elfde te eindigen met 51 punten. De tien punten van Armenië en Azerbeidzjan hebben daar toe bijgedragen. België wist één punt te geven aan "Warrior", terwijl Nederland niets gaf.

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.