Vanavond finale O Melodie Pentru Europa 2016.

Het Oost-Europese land Moldavië kiest vanavond zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Zestien kandidaten wagen vanavond hun kans, maar slechts één kandidaat krijgt het ticket naar Stockholm. Voorafgaand deze finale waren er deze week twee halve finales met telkens twaalf kandidaten. Per halve finale mochten er acht kandidaten door naar de finale. Aan het einde van de show kennen we de twaalfde Moldavische inzending voor het Eurovisie Songfestival. Hij of zij zal in de voetsporen treden van onder andere Zdob şi Zdub, Aliona Moon en de 'epic sax guy'.

Finale O Melodie Pentru Europa 2016
01. Valentin Uzun - Mine
02. Maxim Zavidia - La La Love
03. Doinița Gherman - Irresistible
04. Lidia Isac - Falling Stars
05. Big Flash Sound - Când vrei
06. Che-MD - Vodă e cu noi
07. Andrei Ionița & Onoffrei - Lie
08. Cristina Pintilie - Picture of Love
09. Nadia Moșneagu - Memories
10. Rodica & Ivan Aculov - Stop Lying
11. Emilia Russu - I Am Not the Same
12. Viola - In the Name of Love
13. DoReDoS - FunnyFolk
14. Max Fall feat. Dan Vozniuc & Malloy - Game Lover
15. Valeria Pașa - Save Love
16. Felicia Dunaf - You and Me

De uitzending van de finale start om 18:40 onze tijd vanuit de TRM Studios in Chișinău. De uitzending kan je live volgen via M1, het eerste net van de omroep. M1 kan je ook bekijken via livestream. Een combinatie van publieks- en jurystemmen zal de uitslag vorm geven. Moldavië komt uit tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Moldavië komt daar Nederland en zestien andere landen tegen.

Vorig jaar vaardigde Moldavië een Oekraïner af. Eduard Romanyuta wou eerst meedoen aan de selectie van zijn eigen land, maar toen bleek dat Oekraïne niet zou meedoen, besloot hij zich in te schrijven in Moldavië. Met succes, want hij won met "I Want Your Love". Vele artiesten besloten de competite daarom dit jaar te boycotten. In Wenen mocht hij de eerste halve finale openen. Hij bleef steken en eindigde elfde met 41 punten. Georgie gaf het hoogste punt, namelijk een tien.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.