Vanavond Zwitserse finale.

Zwitserland kiest vanavond in de Bodensee Arena te Kreuzlingen zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016. In Zwitserland zijn er drie omroep en elke omroep heeft één of meer kandidaten mogen afvaardigen. De Duitstalige SRF stuurde Stanley Miller, Rykka en Vincent Gross naar de finale. Het Italiaanstalige RSI vaardigt Theo af en voor de Franstalige omroep RTS gaan Kaceo en Bella C. Er doen dus zes kandidaten mee vanavond, maar slechts één kan het ticket naar Stockholm bemachtigen. Naast hun eigen nummer zingen ze allemaal ook nog eens een cover.

Finale ESC 2016 - Entscheidungsshow
01. Vincent Gross - Half a Smile
02. Bella C - Another World
03. Kaceo - Disque d'or
04. Theo - Because of You
05. Rykka - The Last of Our Kind
06. Stanley Miller - Feel the Love

De zes covers: Gross brengt "Astronaut" (Sido ft. Andreas Bourani), Bella C brengt "Empire State of Mind (Part II) Broken Down" (Alicia Keys), Kaceo brengt "Video Killed the Radio Star" (The Buggles), Theo brengt "Photograph" (Ed Sheeran), Rykka brengt "Love Me Like You Do" (Ellie Goulding) en Stanley Miller brengt "Hello" (Adele).

Een combinatie van televoting en vakjury zal vanavond worden gebruikt. De show start om 20:10 en is live te volgen via SRF 1, RTS Deux en RSI La 2. Ook op de Songfestivalsite van de omroep kan je het live bekijken. Sven Epiney presenteert de show van 120 minuten. De winnaar komt uit in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei, samen met België en zeventien andere landen.

Dit jaar gebruikt men quasi dezelfde opzet van selectie als vorig jaar. Toen won voor de eerste keer een kandidate uit het Franstalige kamp. De toen 24-jarige Mélanie René won van vijf andere kandidaten de nationale finale met het nummer "Time to Shine". In Wenen schitterde ze al een pakje minder als tijdens de nationale finale. Ze eindigde allerlaatste in de tweede halve finale met slechts vier punten. Zowel Azerbeidzjan, IJsland, Noorwegen als Polen gaven haar één puntje.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.