Wie wint er Söngvakeppnin 2016? [UPDATE]

IJsland kiest vanavond zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016. De zes kandidaten voor vanavond kregen van de omroep de keuze om hun inzending in een andere taal dan het IJslands te zingen, wat verplicht was in de halve finale. Vijf van de zes kandidaten hebben dat gedaan en gaan nu voor het Engels. De IJslandse finale zal het grootste publiek in zijn geschiedenis verwelkomen. Vanuit de zaal Laugardalshöll zullen zo'n 5.500 mensen de show meevolgen. Eerst zullen alle artiesten optreden. De beste twee kandidaten zullen het moeten uitvechten in de superfinale.

Finale Söngvakeppnin 2016
01. Greta Salóme Stefánsdóttir - Hear Them Calling
02. Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason - I Promised You Then
03. Karlotta Sigurðardóttir - Eye of the Storm
04. Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson - Ready to Break Free
05. Elísabet Ormslev -Á ný
06. Alda Dís Arnardóttir - Now

[UPDATE 22:52] De twee superfinalisten zijn bekend:

Greta Salóme Stefánsdóttir - Hear Them Calling
Alda Dís Arnardóttir - Now

In de eerste ronde stemmen de kijker en de jury (zes regio's) samen, terwijl in de superfinale enkel de kijker aan zet is. De show start om 20:45 onze tijd en is live te volgen via RÚV. Onze eigenste Sandra Kim (België 1986) en Loreen (Zweden 2012) geven een gastoptreden tijdens de finale. Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en Guðrún Dís Emilsdóttir presenteren deze finale vanuit Laugardalshöll. IJsland komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016, samen met zeventien andere landen.

Via twee halve finales en een finale werd in IJsland vorig jaar de kandidaat voor Wenen gekozen. In de finale wisten María Ólafs en Friðrik Dór uiteindelijk de superfinale te bereiken. Ólafs won die met "Unbroken". Dór mocht mee als backing vocal. De tweede halve finale was de eerste keer en voorlopig ook laatste keer op een internationaal podium voor María Ólafs. Ze wist de finale niet te bereiken en eindigde vijftiende met veertien punten. De Azerbeidzjaanse vijf waren de hoogste punten voor haar.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.