Destination Stockholm [4]: Samra, Azerbeidjzan

Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Albanië.

Het debuut van Azerbeidzjan kwam er in 2008. Eigenlijk wou AzTV al in 2007 deelnemen, maar de omroep kreeg geen lidmaatschap van de EBU. In 2008 had İctimai die wel en vaardigden ze hun eerste kandidaten af. Vier jaar na hun debuut won Azerbeidzjan het festival, waardoor we in 2012 naar Bakoe gingen. Het land moest nog geen finale missen en haalde zes van de acht keer de top tien. Dit jaar mag Samra dat proberen in ere te houden met het nummer "Miracle".

Samra Rahimli is geboren op 19 oktober 1994. De 21-jarige zangeres deed toen ze zeventien jaar was als een mee aan de nationale preselecties voor het Eurovisie Songfestival. Ze sneuvelde toen al in de eerste voorronde. Eind 2014 doet ze auditie in de Turkse versie van The Voice, waar ze net de liveshows niet haalt. Ondertussen brengt ze een eerste single uit, "O Sevir" en doet ze nog eens in poging in The Voice, nu in haar eigen land. Daar doet ze het heel wat beter en wist ze vierde te eindigen in de finale. Die finale was trouwens in de Baku Crystall Hall, de arena van 2012.

De deelname van Samra aan de lokale versie van The Voice was de Azerbeidzjaanse omroep İctimai ook niet ontgaan. Ze werd uitgenodigd voor een auditie. Op 10 maart werd ze aangekondigd als Azerbeidzjaanse kandidaat voor Stockholm. Drie dagen later kwam het nummer uit waarmee ze Azerbeidzjan zal vertegenwoordigen: "Miracle". Ook de bijhorende videoclip van die dag uit.

Azerbeidzjan zal deelnemen aan de eerste halve finale op het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 12 mei. Samra zal aantreden als veertiende met "Miracle".Samra - Miracle
Tekst: Amir Aly, Jakke "T.I Jakke" Erixson, Henrik Wikström
Muziek: Amir Aly, Jakke "T.I Jakke" Erixson, Henrik Wikström

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.