Dit weekend [04-06/03]: Zes nieuwe songs voor Stockholm. [UPDATE]

Het is maart en dat wilt zeggen dat alle inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 deze maand bekend zullen zijn. Dit weekend kiezen en/of stellen zes landen hun nummer voor. Het is vooral uitkijken naar de inzendingen van Nederland en Rusland. Beide landen sturen een man naar Stockholm, staan hoog bij de bookmakers en zullen deelnemen aan de eerste halve finale. Ook Polen kiest voor Stockholm en is momenteel volgens de gokkantoren het meest plausibel voor winst.

Vandaag, vrijdag 4 maart, is er al een presentatie in de ochtend. Voor het middaguur maakt Douwe Bob zijn langverwachte inzending voor Nederland bekend. Om 19:30 is er in Roemenië de halve finale, waar men van twaalf naar zes kandidaten gaat. Tenslotte is er om 20:00 de presentatie van de inzending van Montenegro.

UPDATE: Vrijdag 4 maart 2016

Met slechts vijf uitzendingen is zaterdag 5 maart een rustige zaterdag. Om 18:00 presenteert Sergey Lazarev uit Rusland zijn inzending in het lokale nieuws. Vanaf 18:30 is er in Estland de finale van Eesti Laul met tien kandidaten. Om 20:00 zitten zowel Zweden als Litouwen in de laatste etappe voor de finale van volgende week zaterdag. Polen besluit de avond om 21:25 met hun nationale finale.
Roemenië sluit het weekend op zondag 6 maart af met de finale van hun Selecția Națională om 19:30.

UPDATE: Zondag 6 maart
    

Er is een liveblog op zaterdag (vanaf 17:45) en zondag (vanaf 19:15). Een update volgt elke avond na afloop van de laatste show (telkens rond 23:00). De links zijn pas aanklikbaar op de dag van de uitzending.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.