Gabriela Gunčíková voor Tsjechië naar Stockholm.

De Tsjechische omroep ČT heeft vlak voor middernacht de kandidaat voor Stockholm aangekondigd. Het is de 22-jarige Gabriela Gunčíková die het land zal vertegenwoordigen in Stockholm. Ze raakte bekend in 2011, toen ze finaliste was in Česko Slovenská SuperStar. Die wedstrijd is vergelijkbaar met Idool. Sindsdien heeft ze twee albums gemaakt. Ze is één van de grootste sterren in de Tsjechische Republiek. Gabriela Gunčíková gaat met het nummer "I Stand" naar het 61ste Eurovisie Songfestival, binnenkort in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Het nummer komt vandaag al naar buiten, namelijk om 14:00. Dan zal het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival het nummer publiceren. Tsjechië is één van de landen die zal aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei aanstaande.

Na een afwezigheid van vijf jaar kondigde ČT onverwacht aan terug te keren naar het Eurovisie Songfestival. Ze vaardigden intern Marta Jandová & Václav Noid Bárta af naar Wenen met het nummer "Hope Never Dies". Opnieuw wist het land de finale niet te halen, maar met hun dertiende plaats en 33 punten haalden ze hun beste positie. Israël en Polen gaven acht punten. Opmerkelijk: de 33 punten waren een verdriedubbeling van de punten die ze in drie jaar hebben gehaald. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.