Polen kiest vanavond voor Stockholm.

Vanavond kiest Polen zijn inzending voor Stockholm. Voor het eerst sinds 2011 kunnen de kijkers mee bepalen wie het land gaat vertegenwoordigen op het grootste muziekfestival ter wereld. Negen kandidaten, waaronder Edyta Górniak (1994), doen een gooi naar het ticket voor Stockholm. De verwachtingen zijn hoog, want op dit moment staat Polen aan kop bij de bookmakers om dit festival te winnen. Die kijken vooral naar Margaret met het nummer "Cool Me Down". Opvallend: Napoli doet vanavond mee met de inzending waar ze in januari tweede mee werd in haar thuisland Wit-Rusland.

Finale Krajowe Eliminacje 2016
Dorota Osińska - Universal
Edyta Górniak - Grateful
Kasia Moś - Addiction
Margaret - Cool Me Down
Michał Szpak - Color of Your Life
NAPOLI - My Universe
Natalia Szroeder - Lustra
Ola Gintrowska - Missing
Taraka - In the Rain

De finale is 100 % televoting, dus er komt geen jury aan de pas. Artur Orzech zal de finale presenteren vanuit Warschau. De uitzending start om 21:25 en is live te volgen via TVP 1 en TVP Polonia. Polen zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

Na een succesvolle interne selectie in 2014, opteerde de omroep ervoor om dat opnieuw te doen in 2015. Het was Monika Kuszyńska die het land mocht vertegenwoordigen in Wenen. In 2006 raakte ze betrokken in een auto-ongeluk en sindsdien moet ze gebruik maken van een rolstoel. Dat hield haar zeker niet tegen om te blijven zingen. Ze haalde de finale, waar ze me "In the Name of Love" 23ste eindigde met tien punten: vier uit Frankrijk, drie uit Ierland, twee uit het Verenigd Koninkrijk en één uit Italië.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.