Serhat presenteert vandaag inzending San Marino.

Vandaag stelt de Turkse zanger Serhat Hacıpaşalıoğlu zijn lied voor Stockholm. Hij gaat niet voor Turkije naar het festival, want zijn thuisland doet al drie jaar niet meer mee. Wel gaat hij voor het dwergenstaatje San Marino naar het Eurovisie Songfestival 2016. Vanuit het Grand Hotel Intercontinental in de Franse hoofdstad Parijs zal hij vanmiddag de videoclip voor zijn inzending voorstellen tijdens een persconferentie. Het lied voor San Marino is geschreven voor Olcayto Ahmet Tuğsuz en Nektarios Tyrakis. Het lied werd afgewerkt in onze hoofdstad.

De persconferentie start om 15:00 in Parijs. San Marino zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Globen te Stockholm. Die halve finale is op dinsdag 10 mei aanstaande.

Vorig jaar vaardigde San Marino het jongste duo ooit af naar het Eurovisie Songfestival 2015. Zowel Michele Perniola als Anita Simoncini hadden al ervaring opgedaan tijdens het Junior Eurovisie Songfestival, respectievelijk in 2013 en 2014. Ralph Siegel schreef voor hen "Chain of Lights", een ietwat oubollige ballade. San Marino wist de finale niet te halen en eindigde zestiende en voorlaatste in de halve finale met elf punten. Italië gaf zes punten, Montenegro vijf.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.