Vanavond finale Selecţia Naţională 2016.

Vanavond kiest Roemenië voor Stockholm. Afgelopen vrijdag was er de halve finale van hun zogenaamde Selecţia Naţională. Er stemden die avond amper 350.000 kijkers af op de halve finale van vier uur op TVR. Het best bekeken programma op dat moment haalde tien keer zoveel. Hoe dan ook, vanavond de finale met zes kandidaten. Eén van de kandidaten is Mihai Trăistariu. Hij vertegenwoordigde Roemenië in 2006 met "Tornerò" en eindigde toen knap vierde in Athene. Of hij tien jaar later naar Stockholm gaat, weten we waarschijnlijk rond 22:30 vanavond.

Finale Selecţia Naţională 2016
01. Florena - Behind the Shadows
02. Doru Todoruț feat. Irina Baianț - The Voice
03. Dream Walkers - Let It Shine
04. Vanotek feat. The Code & Georgian - I'm Coming Home
05. Ovidiu Anton - Moment of Silence
06. Mihai - Paradisio

Vrijdag had de jury nog iets te zeggen, maar vanavond is het 100 % televoting. Gastoptredens zijn er van Zoli TOTH Project, Horia Moculescu, Randi & Uddi en Cezar Ouatu (2014), die "Rise Like a Phoenix" zal brengen. De finale start om 19:30 onze tijd en is te volgen via TVR1, TVR HD en TVR Internaţional. Ook Eurovision.tv zal de show uitzenden. Cornel Ilie, Ioana Voicu en Jo presenteren de finale. Roemenië zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op donderdag 12 mei.

Vorig jaar won Voltaj de nationale finale in Craiova. De lokale Clouseau kon overtuigen met "De la capăt (All Over Again)". Het nummer ging over kinderen die hun ouders moeten moeten als ze in het buitenland gaan werken. Roemenië wist met gemak de finale te halen. Tijdens de finale eindigde Voltaj op een vijftiende plek met 35 punten. Buurland Moldavië gaf zoals verwacht twaalf punten. België wist vijf punten te vinden voor de groep. Nederland gaf niets.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.