Vanavond presentatie lied Rusland.

De Russische inzending voor Stockholm wordt vanavond voorgesteld. In december maakte de Russische omroep RTR al de naam bekend: Sergey Lazarev. Hij zal de honeurs waarnemen voor de Russen tijdens de 61ste editie van het Eurovisie Songfestival. Bovendien zal het de 20ste Russische inzending zijn die we te horen krijgen op het Europese muziekfeest. Een titel is nog niet officieel bekend, maar gisteren heeft componist Philipp Kirkorov op een lokale radio laten weten het lied "You Are My Only One" zou heten. Tot op heden is dit dus niet bevestigd.

De presentatie zal gebeuren tijdens het lokale zaterdagavondjournaal, Vesti v Subbotu, met Sergey Brilyov. De uitzending start om 18:00 onze tijd en is live te volgen via Russia 1. Rusland zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Die halve finale is op dinsdag 10 mei aanstaande.

Vorig jaar vaardigde C1R Polina Gagarina af naar Wenen. Ze mocht Rusland vertegenwoordigen met "A Million Voices". Er kwam heel wat kritiek. De zangeres zong namelijk over vrede en gelijkheid, terwijl Rusland het daar niet zo nauw mee neemt. Toch hield dat Europa niet tegen om op haar te stemmen. In de finale eindigde ze tweede met de hoge score van 303 punten. Gagarina haalde twaalf punten binnen van Armenië, Azerbeidzjan, Duitsland, Estland en Wit-Rusland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.