Vandaag bekendmaking Azerbeidzjaanse inzending 2016.

Als alles goed gaat, komt vandaag de Azerbeidzjaanse inzending voor Stockholm naar buiten. Eerder werd er gecommuniceerd dat het lied pas morgen naar buiten zou komen, maar we hebben vernomen dat Eurovision.tv vandaag al de clip zal uploaden via zijn kanaal op YouTube. Het is Samra Rahimli die namens Azerbeidzjan het nummer "Miracle" zal brengen. Rahimli was begin deze maand één van de finalisten van Ses Azerbaycan, de Azerbeidzjaanse versie van The Voice. Ze won niet, maar krijgt nu toch kans op een mooie carrière met het festival.

Azerbeidzjan zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Ook aartsrivaal Armenië doet mee die avond. De kans is ontzettend groot dat deze twee geen punten gaan uitwisselen met elkaar. Ook Nederland zal meedoen aan deze halve finale.

Oorspronkelijk zou de Azerbeidzjaanse omroep İctimai in 2015 via een nationale finale kiezen. Echter werden die plannen afgeblazen en mocht Elnur Hüseynov naar Wenen. Hij won enkele weken ervoor de Turkse versie van The Voice en was in 2008 al eens te zien in Belgrado. Door het ontbreken van buurlanden in de halve finale, wist Elnur zich nipt te kwalificeren. In de finale eindigde Azerbeidzjan twaalfde met 49 punten. Tsjechië gaf de 'twelve points'. België en Nederland gaven geen punten.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"