Vandaag al bekendmaking inzending Dami Im.

De Australische inzending voor Stockholm komt vandaag naar buiten. Voor het tweede jaar op rij mag de Australische omroep SBS een kandidaat afvaardigen naar het Europese muziekfestival. Vorig jaar koos de omroep voor een man, dit jaar zal een vrouw de tweede inzending brengen. Dami Im werd vorige week aangekondigd als kandidate en vandaag komt haar inzending naar buiten. De zangeres nam in 2013 deel aan het vijfde seizoen van The X Factor Australia en won dat seizoen ook. In 2014 deed ze mee aan het ABU TV Song Festival 2014, een Aziatische variant op het ESC.

De inzending komt op 11 maart middernacht in Australië uit. Dat is hier dus 10 maart 14:00. Dami Im zal via de tweede halve finale zich moeten plaatsen om de finale te halen. Die halve finale is op donderdag 12 mei. De finale is op 14 mei.

Op 10 februari maakte de EBU bekend dat Australië zou deelnemen aan de finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Ze werden eenmalig toegestaan omwille van de zestigste verjaardag. Guy Sebastian mocht de honneurs waarnemen met "Tonight Again". Hij maakte een succesvol debuut. De zanger eindigde vijfde met 196 punten. Twaalf punten kwamen er uit Oostenrijk en Zweden. Nederland gaf acht punten, België vier punten. Dit jaar mag Australië dus opnieuw deelnemen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.