Vandaag bekendmaking Nederlandse inzending.

Vandaag presenteert Douwe Bob zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016. Ruim vijf maanden nadat de zanger werd voorgesteld als kandidaat voor Stockholm in De Wereld Draait Door, kennen we vandaag eindelijk zijn lied. De bookmakers hebben er alvast vertrouwen in. Hij staat namelijk vrij gooi om het festival te winnen. Of dat na de presentatie nog zo zal zijn, is nog af te wachten. Hoe zijn inzending heet, is nog niet bekend. Het enige wat we weten is dat de titel twee woorden heeft met telkens vier letters. Dat gaf hij gisteren aan via social media. Iemand een gokje?

De presentatie zal plaatsvinden vanaf 11:20 in Amsterdam. De première voor het grote publiek is er kort voor het middaguur, wanneer de inzending voor het eerst zal worden gedraaid op NPO Radio 2. Nederland komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016, op dinsdag 10 mei.

Na jaren van falen in de halve finales, kon Nederland in 2013 en 2014 zich plaatsen voor de finale en bij de beste tien eindigen. Trijnjte Oosterhuis kreeg de taak om hetzelfde te doen. Het was Anouk die verklapte dat Trijntje naar Wenen ging.  Voor de halve finale werd er al veel gesproken over haar en vooral over haar kledingkeuze, die zelfs het VRT Journaal haalde. Al die aandacht was onvoldoende, want ze werd veertiende met "Walk Along". Ze kreeg 33 punten, waarvan zes Belgische. 

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.