Vanmiddag bekendmaking inzending Kroatië.

Kroatië maakt vandaag zijn inzending bekend voor het Eurovisie Songfestival 2016 te Stockholm. Drie jaar na hun laatste inzending, toen het festival nota bene ook in Zweden (Malmö) was, maakt de omroep vandaag het lied openbaar dat de comeback voor het land in de Balkan gaat maken. Zoals eerder bekendgemaakt zal de 24-jarige Nina Kraljić de honneurs waarnemen voor Kroatië in Stockholm. De winnares van het eerste seizoen van The Voice – Najljepši glas Hrvatske zal vanmiddag te horen zijn op de lokale radio met haar inzending voor Stockholm.

De presentatie zal gebeuren in Zlatka Turkalja Turkija op HR2. De uitzending start om 12:00 en is live te volgen via een livestream. Je moet je wel aanmelden. Kroatië zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 op dinsdag 10 mei. Daar zal Nina Kraljić zeventien andere landen aantreffen.

De Kroatische omroep hield in 2013 audities om een groep samen te brengen die klapa zouden brengen op het Eurovisie Songfestival. Dat is een lokale muziekstijl. Uiteindelijk werd die groep Klapa s Mora en brachten ze in Malmö "Mižerja". Het werd ook een klein beetje miserie voor de Kroaten, want wederom haalde het land de finale niet. Een dertiende plaats en 38 waren niet voldoende. Servië gaf het hoogste aantal punten, namelijk tien. Nederland gaf drie punten en België gaf toen niets.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"