Wie wint er in Estland?

Na twee halve finales en een pauze vorig week, is er vanavond de finale van Eesti Laul 2016. De Estse nationale finale werd sinds 2010 gehouden in de Tallinn Concert Hall, maar aangezien de competitie steeds populairder aan het worden is moest de omroep ook uitbreiden. Vanavond komt de finale vanuit Saku Suurhall. Voor sommigen gaat die arena zeker nog een belletje doen rinkelen, want in 2002 werd het Eurovisie Songfestival daar gehouden. Vanavond doen er tien kandidaten mee aan de finale, maar slechts één iemand gaat naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

Finale Eesti Laul 2016
01. Laura - Supersonic
02. Go Away Bird - Sally
03. Mick Pedaja - Seis
04. Grete Paia - Stories Untold
05. Kéa - Lonely Boy
06. Jüri Pootsmann - Play
07. Kati Laev & Noorkuu - Kaugel sinust
08. Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality
09. Meisterjaan - Parmupillihullus
10. I Wear* Experiment - Patience

[UPDATE 21:05] Dit zijn de drie superfinalisten van Eesti Laul 2016:

Laura - Supersonic
Jüri Pootsmann - Play
Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality

In de eerste ronde stemmen de jury (50%) en de kijkers (50%) de drie beste kandidaten naar de superfinale. In die superfinale kiest enkel de kijker. Vanavond zijn er gastoptredens van Isac Elliot en Maarja-Liis Ilus & Ivo Linna (1996). De finale start om 18:30 onze tijd en zal tussen 20:00 en 20:35 onderbroken worden voor het journaal. De finale is te volgen via ETV, ETV+ en ook Eurovision.tv zal Eesti Laul 2016 uitzenden. Ott Sepp en Märt Avandi presenteren de finale. Estland zal deelnemen aan de eerste halve finale op dinsdag 10 mei.

De Estse omroep organiseerde ook in 2015 een editie van Eesti Laul. Voor de voorrondes stond Estland op kop bij de bookmakers; Die hadden Elina Born en Stig Rästa in het vizier. Ze waren met "Goodbye to Yesterday" topfavoriet om Eesti Laul te winnen. Met 79 % in de superfinale deden ze dat ook. Ze haalden in Wenen de finale met gemak, om daar dan zevende te eindigen met 106 punten. De hoogste punten kwamen uit Finland: tien punten. Nederland wist vier punten te geven, België twee.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.