Destination Stockholm [20]: Francesca Michielin, Italië

Dit jaar doen er 42 acts mee aan het Eurovisie Songfestival 2016. Dat wil zeggen dat 42 landen binnenkort zullen verschijnen in de Globe Arena in Stockholm. Eén van die landen is Italië.

Italië is één van de landen dat de eerste editie heeft meegemaakt in 1956. Het land won twee keer, in 1964 en 1990. Het land was wispelturig qua deelname. Zo was Italië er niet bij in 1981, 1982 en 1986. In 1994 trok het land zich terug, verscheen het nog eens in 1997 en kwam het definitief terug in 2011. Ze zijn er nu dus al voor het zesde jaar op rij aanwezig. Dit jaar doet Francesca Michielin mee. Ze zal in de grote finale het nummer "No Degree Of Seperation" brengen.

Francesca Michielin is in Bassando del Grappa geboren op 25 februari 1995. De 21-jarige zangeres deed als 16-jarige mee aan X Factor 2011. Ze wist het vijfde seizoen op de commerciële zender Sky Uno te winnen. Ze kreeg een contract met Sony Music en de kans om een album op te nemen. Haar eerste single "Distratto" kwam op één binnen in de Italiaanse charts. In 2012 volgde haar debuutalbum "Riflessi Di Me", terwijl haar tweede album "di20" vorig jaar uitkwam. Dit jaar volgde een tweede versie van haar album uit 2015 naar aanleiding van het Sanremo Festival: "di20are"

In februari dit jaar deed ze mee aan het Sanremo Festival van 2016 met "Nessun grado di seperazione". Met dat nummer wist ze als tweede te eindigen in de finale. Aangezien de winnaar het recht kreeg om naar Stockholm te gaan en niet de plicht, kon Michielin toch haar tickets boeken. De winnende groep Stadio weigerde namelijk. Eind vorige maand kwam de definitieve versie uit: "No Degree Of Seperation".

Italië is rechtstreeks geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Francesca Michielin moet zich dus niet kwalificeren via de halve finales en zien we meteen terug tijdens de finale op zaterdag 14 mei.Francesca Michielin - No Degree Of Seperation
Tekst: Fabio Gargiulo, Federica Abbate, Cheope
Muziek: Francesca Michielin, Federica Abbate, Norma Jean Martine

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.