Enkel top 10 televoting uitgesproken tijdens finale.

Het was al een tijdje bekend dat de puntentelling dit jaar grotendeels op de schop gaat en dat er een nieuw systeem uitgewerkt is door SVT. Vandaag heeft de Duitse omroep ARD op zijn website nog meer details naar buiten gebracht die interessant zijn voor de puntentelling op zaterdag 14 mei. De twee presentatoren zullen tijdens de finale enkel de top 10 bekendmaken van de televoting. De posities 11 tot en met 26 zullen direct op het scherm verschijnen en niet worden uitgesproken.

Ook blijkt dat de commentator tijdens de finale de punten van de kijker zelf moet voorlezen. Deze komen allemaal nadien ook online via de officiële site van het Eurovisie Songfestival. Eerder raakte bekend dat vanaf dit jaar de punten van de jury en de kijker apart zullen worden opgeteld. De spokesperson maakt enkel de twaalf punten van de jury bekend, terwijl de andere punten zo op het scherm komen. Alle televotingpunten worden in één blok bekendgemaakt, maar enkel de eerste tien worden voorgelezen.

Nog nieuwe informatie: de verschillende vakjury's zullen op 29 april bekend worden gemaakt. Sinds 2014 maakt men die voor het festival bekend om fraude te voorkomen. En tot slotte heeft SVT bekendgemaakt dat morgen, op 8 april, de startvolgorde én de laatste schijf tickets naar buiten zal komen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.