Vanavond Eurovision In Concert 2016.

Vandaag is er in Amsterdam de achtste editie van Eurovision In Concert. Een recordaantal van 27 artiesten zakt af naar de Melkweg in de Nederlandse hoofdstad om promo te voeren. Vanavond volgt er als apotheose het concert waar alle aanwezige artiesten hun inzending zullen brengen. Voor het tweede jaar op rij gaat er geen Belgische kandidaat naar Stockholm. Laura Tesoro had andere verplichtingen. Ook de topfavorieten uit Rusland, Australië en Zweden geven verstek.

Deze landen zijn vandaag aanwezig in Amsterdam: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Estland, Frankrijk, IJsland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Switzerland, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland. Normaal had ook de Armeense kandidaat erbij geweest, maar de delegatie heeft zijn deelname afgezegd wegens het oplaaiende conflict in Nagorno-Karabakh.

Nadien is er nog een afterparty in VondelCS. De presentatie van Eurovision in Concert 2016 ligt in handen van de Nederlandse commentator Cornald Maas en voormalig deelneemster Hera Björk (IJsland 2010).

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.