VRT pakt uit voor Eurovisie Songfestival 2016.

De VRT heeft vanavond zijn plannen bekendgemaakt voor het Eurovisie Songfestival 2016. De Vlaamse openbare omroep gaat het opvallend grootser - in tijden van besparingen - aanpakken. Zo zal Peter Van De Veire naar Stockholm reizen om daar een week lang zijn ochtendshow te maken. Dit jaar zal hij opnieuw commentaar geven, maar deze keer alleen. Ook Joy Anna Thielemans gaat naar Stockholm, maar om Laura Tesoro te volgen via de sociale media. 

Op 10, 12 en 14 mei gaat Lieven Van Gils tijdens zijn talkshow Van Gils & Gasten (dan voor de gelegenheid: Van Gils & het Songfestival) het gebeuren gaan voorbeschouwen met verschillende gasten. Zo komen onder andere Johnny Logan en Sandra Kim langs.

Ook gaat het Eurovisie Songfestival dit jaar volledig te bekijken zijn met internationale gebarentaal. De drie shows zullen live worden uitgezonden met gebarentaal op een.be. Op woensdag 11 mei en vrijdag 13 mei zullen halve finales op Eén worden heruitgezonden met gebarentaal om acht uur in de ochtend, terwijl de finale op zondag 15 mei om 20:00 zal worden uitgezonden op Eén+.


Het concrete plan ziet er dan als volgt uit
De grote Peter Van De Veire Ochtendshow op MNM, van maandag tot vrijdag vanuit Stockholm tussen 6-9.
Van Gils & het Songfestival, 10-12-14 mei om 20:40 op Eén.
Eurovisie Songfestival 10-12-14 mei om 21:00 op Eén, gelijktijdig gebarentaal op een.be
Eurovisie Songfestival met gebarentaal, 11-13 mei om 8:00 op Eén (herh.), 15 mei om 20:00 op Eén+ (herh.)

Populaire posts van deze blog

BLANCHE ZINGT "CITY LIGHTS" VOOR BELGIË IN KIEV.

Kiev Live: België naar finale Eurovisie Songfestival 2017.

Kiev Live: Blanche werkt goeie eerste generale af.