Euroawards 2016: Wie is hét duo of dé groep van 2016?

Vanaf nu gaan we de tweede fase in van de Euroawards. In de eerste fase kon je tegelijkertijd op de vijf categorieën stemmen, voor zoveel kandidaten als je maar wilde. Vandaag lichten we de categorie duo/groep uit en kan je vanaf nu, gedurende 24 uur stemmen op nog één kandidaat in deze categorie. Morgen, woensdag 4 mei, om 9:00 sluiten we deze categorie definitief af. Iedereen mag weer meestemmen in onderstaande poll, ook al stemde je in de eerste ronde.

Er doet dit jaar maar één duo meer aan het Eurovisie Songfestival: Joe & Jake uit het Verenigd Koninkrijk. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen er acht duo's waren in Wenen. Het aantal groepen is ongeveer gelijk gebleven. Dit jaar doen er zes groepen mee aan het festival, vooral uit Oost- en Zuid-Europa. Zo maakt Bosnië dit jaar zijn comeback met een groep en stuurt Griekenland een Pontische groep.

Klik op 'lees meer' (of hier) om te stemmen én om alle genomineerden aan het werk te zien.Hoe kiezen we de 'Best Duo/Group of 2016'? De stemmen van de eerste fase (de stemming van 17 april 11:15 tot en met 1 mei 8:59) tellen voor 50 procent. De andere 50 procent komt uit de stemming van de tweede fase (3 mei 09:00 tot en met 4 mei 08:59). Gecombineerd gaan de beste drie kandidaten door naar de finale ronde, waar later nog meer info over volgt. De finalisten maken we bekend op zaterdag 7 mei om 12:00.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.