Jan in Stockholm [10]: "Take your towels and come together"

De eerste oordelen zijn gevallen, de professionele jury's uit de verschillende landen hebben vanavond de prestaties van de deelnemers uit de eerste halve finale kunnen beoordelen. Na een eerste generale repetitie die open was voor fan en pers werd de eerste keer de volledige halve finale in een stuk afgewerkt. Alles aan elkaar gepraat met de typische Songfestivalhumor zoals "Take your towels and come together" Misschien grappig voor de meer open minded landen en waarschijnlijk zullen ze in de minder tolerante landen deze humor niet eens snappen. Tenminste, dat hoop ik toch.


Het blijft een mooie productie en veel grappen zijn best in orde dit jaar. Je voelt de spanning hangen en de sfeer is er. Ook al is het een rehearsal vandaag, toch zullen de jury’s vandaag voor de helft beslissen of de deelnemer mooi weer mag gaan maken in de finale, of na al zijn inspanningen zijn koffer mag gaan pakken en hoogstens een zitje in de zaal tijdens de finale kan krijgen om aldaar te mijmeren over zijn gemiste kansen.

De dag was verder redelijk kort. ’s Avonds was er nog een party van de Israëlische delegatie die hun best hebben gedaan het de fans, pers en delegaties naar hun zin te maken. Morgen (dinsdag) kunnen jullie van de eerste show genieten en het eens of oneens zijn met de 10 landen die doorgaan naar de grote finale van zaterdag. Geniet ervan want uiteindelijk krijg je twee en een half uur fantastisch gemaakte televisie van de bovenste plank!

Het songfestival blijft ’s werelds grootste “non sport” tv evenement ter wereld gemaakt met een budget van een 12 miljoen euro , wat op zich nog erg meevalt en daarmee de goedkoopste productie van het millennium zal worden. Düsseldorf was 25 miljoen euro en in Azerbeidzjan was het kostenplaatje maar liefst 600 miljoen euro, inclusief een volledig nieuwe concerthal… Wie wil er nog winnen dit jaar?

Geniet van de show vanavond en wij doen niet mee maar je kan duimen voor de buren! De ideeën van hoe het in beeld komt zijn ontsproten uit het Vlaamse brein van Mr Panneckoeke. Een genie in zijn branche.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.