Jan in Stockholm [14]: Eerste helft zou mooi zijn!

Vandaag gebeurde er niet zo veel op het Eurovisie Songfestival voor ons. Iedere deelnemer weet ondertussen of ze nog even kunnen blijven of ze reeds hun koffers mogen pakken en vertrekken. Noorwegen heeft dat al gedaan en het overgrote deel van de Finse delegaties is alweer naar het nog hogere noorden vertrokken. Vandaag waren er twee repetities: eentje rond 14 uur en een andere vanavond waar de jury ook alweer hun punten zal geven. Deze punten hoor je morgen waar de spokesperson van elk land enkel zijn 12 punten zal voorlezen aan de kijker.

Daarna komen de televotes die allemaal in één keer zullen gegeven worden en dat zou het festival dit jaar als een thriller moeten laten eindigen. Eigenlijk is er weinig dat anders is, alleen de wijze waarop de punten gegeven worden. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen vanavond!

Kiezen we voor het wat gedateerde Rusland dat het fantastisch weet te verkopen? Kiezen we voor Australië die ook opvalt? Iets rustig uit Italië? Of gaan we toch maar weer naar Zweden? Vanavond de ontknoping van mijn volgende reisbestemming... Ik hoop dat België helemaal in de mood is om Laura het Songfestival met een knaller te laten openen. Hopelijk blijven ze haar onthouden zodat een hoop punten onze kant uit komen. De finale halen was een eerste stap nu gaan voor zoveel mogelijk punten! Eerste helft zou mooi zijn maar laat ons afwachten wat vanavond brengt!

Het is hier bijna afgelopen, mijn koffer staat alweer klaar en zo dadelijk inchecken om morgen te vertrekken. Ongelooflijk hoe snel het allemaal gaat! Zet het bier en de cava al maar koud, maak wat hapjes, roep wat vrienden bij elkaar en geniet van een mooie Songfestival avond met als kers op de taart Justin Timberlake voor de liefhebbers, waar Laura fan van is. Ze geeft trouwens in een van onze filmpjes een stukje ten beste. Veel plezier vanavond!

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.