Jan in Stockholm [7]: Alles loopt heel vlot.

Wat een drukke dag! Alle songs uit de eerste halve finale en dan nog eens Frankrijk en Spanje die hun eerste repetitie hadden. Starten om 8 uur en afsluiten rond 21 uur. Maar goed, ondertussen is er natuurlijk wel al eens pauze. Net genoeg om naar het shopping center te rennen om een nieuwe tondeuse te kopen (omdat de oude het had begeven) en je in de winkel te realiseren dat je niet je betaalkaart mee hebt maar je metro kaart en kamersleutel. Maar goed, dat is dan weet top voor de stappenteller. Ondertussen is het kopje wel weer netjes kort en proper.

Dit jaar gaan we de repetities niet in zijn geheel en gemonteerde vorm online zetten maar nemen we anderhalve minuut en een korte quote van de deelnemer waarbij ze hun voorstellen. Dat gaat dan een beetje sneller vooruit en zo is het duidelijker dat het over een repetitie gaat. Even denken of er speciale dingen gebeurden… Ik kan me niet onmiddellijk iets herinneren. Alles loopt heel vlot.

Het lijkt wel een pakket van IKEA waarbij alles altijd compleet is en als je dan toch denkt dat er iets niet klopt het altijd jou schuld is omdat je niet goed gekeken hebt of een van de stappen hebt overgeslagen. Niemand is gevallen, niemand is onderuit gegaan en iedereen heeft het min of meer goed gedaan. 

De Est was erg zenuwachtig wat echt niet oké is... Zijn nummer moet het hebben van de vlotheid waarmee hij het brengt. Misschien had hij zijn dag niet. Malta weet het niet goed dit jaar.. Eerst veranderen ze van lied, hier veranderen ze van jurk en zijn er elke repetitie aanpassingen. Zou dat wel goed zijn?

San Marino zat ook helemaal strak in het pak, en toen de geluidsman haar aanraadde om een gaatje in haar zilveren riem te maken om met de draadjes van de microfoon weg te komen werd ze helemaal paniekerig en maakte ze de arme man er attent op dat het hier wel over eentje van Jean-Paul Gauthier ging. De praktisch denkende man werd meteen teruggefloten door haar. Volgens mij ken de hij beter de tatoeëerder van Jean Paul dan zijn zilveren creaties.

Frankrijk was ook voor het eerst op het podium de uitstraling is er maar aan het naar voren brengen van het lied werd weinig gedacht. Ik weet niet of het voldoende is om een leuke man 3 minuten in de Melkweg te laten zingen om dan uiteindelijk te landen in La France. Of maakt dat het juist sterk? Op het einde zie en hoor je zo veel dat je er niet meer uitkomt. Het lijkt wel een overdosis die je niet verwerkt krijgt. Spanje kwam net als de Belgen goed voorbereid aan en legde een mooie repetitieparcours af.

Morgen is het weer een drukke dag en dan sluiten we af met België. Nu is het rennen, of ik kom te laat voor de bus! Tot morgen!Foto: Andres Putting

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.