Stockholm Live: Het EXTRA nieuws van 2 mei.

De eerste repetitiedag in Stockholm zit erop en negen kandidaten hebben al kunnen repeteren. Onder andere de Nederlandse kandidaat Douwe Bob en topfavoriet Sergey Lazarev uit Rusland konden vandaag voor de eerste keer oefenen op het grote podium in Globen. Vanaf vandaag krijg je elke avond, en dat gedurende deze eerste week, al het kleine nieuws in onze avondreeks Stockholm EXTRA. En dit was het extra nieuws van maandag 2 mei, ofwel dag 1.

Eurovision goes USA. Voor de eerste keer zal de finale van het Eurovisie Songfestival live te zien zijn op een Amerikaanse zender. De EBU heeft een overeenkomst gesloten met Viacom (de groep van onder andere MTV en Comedy Central) om dit jaar de finale live uit te zenden. Het festival zal ook uitgezonden worden in China, Nieuw-Zeeland, Kazakhstand, Kosovo en Portugal.

Lynda Woodruff is back! Menig Songfestivalfan kent ze ondertussen wel: Lynda Woodruff. Het alter ego van Sarah Dawn Finer keert terug tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Wat ze gaat doen is nog niet bekend, maar dat ze verwarring zal zaaien staat nu al vast! Afgelopen maart maakte ze al een opwachting in de finale van Melodifestivalen 2016.Frankrijk wint OGAE Peling. Amir uit Frankrijk heeft de OGAE Poll van 2016 gewonnen. Hij kreeg de meeste punten van de verschillende clubs uit Europa. Rusland volgde op respectievelijke achterstand. België kreeg twee punten en werd dertigste. Een volledig overzicht volgt later deze week.

Rusland valt terug. Na de Russische repetitie beginnen de kansen van Rusland terug te lopen bij de bookmakers. Hij blijft nog altijd de favoriet, maar staat niet meer op zo'n grote voorsprong als gisteren. Armenië is het harst gestegen bij de bookmakers en staat nu in de top 10 om te winnen.

Laura Tesoro doet het goed... in previewshows. Onder andere de Noorse en IJslandse versies voorstellen dat Laura Tesoro de finale zal halen. Komende vrijdag zal ook in Zweden een previewprogramma worden uitgezonden.

Volg je ons al op Snapchat? We zitten ook op Snapchat, waar je doorheen de dag meer behind the scenes kan vinden. Heb je dag 1 gemist? Kijk het dan nu terug én voeg ons zeker toe met de naam 'escbelgium'.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.