Stockholm Live: Het EXTRA nieuws van 5 mei.

De vierde dag zit er op in Stockholm en alle kandidaten van de halve finales hebben nu één keer mogen repeteren in de Globe Arena. Laura Tesoro sloot enkele uren geleden de eerste repetitieronde van de halve finalisten af en morgen begint de tweede reeks. Dat Laura Tesoro vandaag haar eerste repetitie afwerkte, is natuurlijk groot nieuws op onze site. Het kleinere nieuws van deze donderdag 5 mei kan je nu lezen in de vierde Stockholm EXTRA.

IJsland gaat terug naar oude staging. De IJslandse omroep RÚV heeft laten weten dat ze terug naar de setting gaan die ze in de nationale finale hebben gebruikt. De technologie die SVT gebruikt past niet in de gedachtengang van de delegatie. Er werden nu hologrammen gebruikt en daar waren ze niet tevreden mee. Er worden nu aanpassingen gedaan aan de vorige versie zodat het morgennamiddag gebruikt kan worden.

Tributo to Romania. Vorige maand moest Roemenië zich terugtrekken vanwege een miljoenenschuld van TVR die niet tijdig werd ingelost. Vandaag, de dag dat Roemenië normaal moest repeteren, hebben ze in het perscentrum met verschillende journalisten de inzending gezamelijk gezongen. Ook Lidia Isac, de kandidaat van buurland Moldavië, kwam Ovidiu Anton een hart onder de riem steken. Hij liet weten geraakt te zijn.TVR zal op de drie avonden van het Eurovisie Songfestival een reeks van debatten uitzenden rond de verkiezingen die later dat jaar zullen worden gehouden. TVR mocht niet van de EBU het festival uitzenden. Roemeense kijkers kunnen wel uitwijken naar Duna TV in Hongarije en voor de finale naar RAI Uno.

Laura vijfde in perspeiling. De internationale website esctoday.com heeft dagelijks een perspeiling in Hovet, het perscentrum dit jaar. Vandaag eindigde ze derde in de peiling, na Oekraïne en Bulgarije. Met de resultaten van gisteren erbij staat ze op een vijfde plaats in de tweede halve finale.

België stijgt bij bookmakers. De goede repetitie van Laura Tesoro heeft ervoor gezorgd dat ze is gestegen bij de gokkantoren. Waar ze eerste tiende/elfde stond om zich te kwalificeren, staat ze nu zevende.

Kosovo mag Songfestival uitzenden. RTK, de nationale omroep van Kosovo, zal het 61ste Eurovisie Songfestival volgende week uitzenden. Dat heeft de European Broadcasting Union laten weten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.