Stockholm Live: Goede eerste generale voor Laura Tesoro.

Na de eerste halve finale van gisterenavond staan vandaag en morgen de kandidaten van de tweede halve finale in de spotlight. In een eerste doorloop konden de achttien landen voor het eerst de show oefenen zoals ze morgenavond ook op televisie zal komen. Ook Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk komen aan bod. Vanavond is er de tweede generale én een hele belangrijke, want dan stemmen de jury's. Lees vooral niet door als je wilt dat dit een verrassing voor je blijft. De generale repetitie begon om 17:00 deze vooravond in de Globe Arena en kende opnieuw weinig problemen.


De show start opnieuw met een openingsfilm zoals in de eerste halve finale. Deze keer geen opening solo van Måns Zelmerlöw. De twee presentatoren komen op een gelijkende wijze als in de eerste halve finale op het podium. Ook de kijkers van China en Australië worden welkom geheten. Petra en Måns doen dan een openingsnummer: "Story of ESC (That's Eurovision)". Heel wat show met vuurwerk, dansers en de hele reutemeteut. Na de verplichte uitleg over de televoting kan de show beginnen.

Dezelfde versie van postcards in de eerste halve finale:opnieuw opgenomen in het land van de kandidaat. Het begint met een camera die langzaam naar de kandidaat inzoomt. Daarna krijgen we beelden te zien dat hij of zij bezig is: met optreden of met een andere activiteit. Het inzoomen op de kandidaat komt regelmatig terug: in een lege zaal, in een kleedkamer, in een bos... Daarna komt de naam van het land in beeld en meer gegevens. 

Na Wit-Rusland een eerste break. Net zoals in de eerste halve finale krijgen we een bijdrage van "Eurovision Taxi". Dinsdag hadden we Verka Serduchka, morgen krijgen we Mr. Lordi in de auto. Veel plaats blijft er dan niet meer over. Net zoals in de eerste halve finale volgt er ook een break na het dertiende land, Denemarken. Petra staat op dat moment weer in de greenroom.

Als laatste land was het de beurt aan België. De postcard van onze kandidate is opgenomen in Antwerpen. We zien Laura Tesoro werken aan haar outfit in de modestad van het land. Met haar eerste generale maakte ze een goede beurt. Als ze vanavond het even goed doet, staat Laura niets meer in de weg om Nederland te vervoegen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 komende zaterdag.

Petra Mede blijft even bij België hangen, want ze doet er ons aan herinneren dat ons land dertig jaar geleden won met Sandra Kim. Na de eerste recap volgt deel twee van "The Nerd Nation". Als de televoting ten einde is: "Man vs Machine". Een robot staat op het podium. Daarna volgen er dansers. Die dansen op elektronische versies van bestaande nummers. Op het einde trekt iemand de stekker van een machine uit. Deze valt uit en het podium is plots kil en donker.

Nadien is het de beurt aan Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Zij mogen hun nummer brengen. Vanavond zullen ze dat opnieuw doen en die beelden zullen morgen gebruikt worden na de interval act. Zo'n 55 seconden per landen zullen worden getoond. Na de halve finale zal het hele optreden online komen op het YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival. 

We krijgen dan een kort filmpje te zien met de titel "Eurovision Numbers": liedjes, artiesten, componisten, orkesten... alles hebben we al gezien. We krijgen nu concrete cijfers en een antwoord op al onze vragen. Hoeveel keer is 'love' al gebruikt in een liedje? En hoeveel pinguins hebben we gezien op het festival? 

Vanavond is het dé avond voor Laura Tesoro. De eerste althans, want de juryleden gaan vanavond hun punten geven. Hopen dat er geen beelden uitlekken zoals bij de eerste halve finale. Na de generale repetitie volgt er hier op onze site een uitgebreid verslag en doen we een voorspelling voor de kwalificatiekansen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.