Stockholm Live: Azerbeidzjan zit in de problemen.

Enkele jaren geleden was Azerbeidzjan oppermachtig op het Eurovisie Songfestival met vier noteringen bij de beste vijf op rij. Sinds 2014 kon Azerbeidzjan geen top 10 meer bereiken en dat lijkt dit jaar niet anders. Samra is een knappe verschijning, maar daar koop je niets mee. Er staan vier backings/dansers met lichtgevende microfoonstaanders op het podium en één vals zingende zangeres. We overdrijven niet als 75 % van de noten niet gehaald werd. Verder zien we een hevige achtergrond voor het land van het vuur. De outfit kregen we nog niet te zien.

De inzending van Azerbeidzjan heet dit jaar "Miracle". Heel toepasselijk, want het land mag hopen op een mirakel. Als hier geen verbetering komt, lijkt het erop dat Azerbeidzjan wel eens de finale kan gaan missen. Vorig jaar was het ook al nipt, maar toen kon men nog een degelijke inzending afleveren, wat dit jaar dus anders is. Samra en haar team moeten dus grondig gaan overleggen.

"Ik ben zo blij dat ik vandaag het podium kan zien" zegde Samra voor haar repetitie. Er gaan dus vier dansers/backing vocals mee, maar er zal ook nog een vijfde backing vocal zijn. Zij zal niet in beeld komen. "Ik wil dat mijn fans mijn inzending echt kunnen voelen, niet enkel omschrijven. Laat het een miraculeuze performance zijn" zegt de zangeres nog. Het team werkt ook samen met de regisseur die de act in 2009 deed.

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Azerbeidzjan:

Meer over Samra kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Azerbeidzjan. De volgende repetitie van Azerbeidzjan staat gepland op vrijdag 6 mei om 15:45.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.