Stockholm Live: Jüri spaart duidelijk zijn stem.

De vierde repetitie van de dag is die van Estland en dat is ook de laatste repetitie voor de middagpauze. Jüri Pootsmann heeft een aqua blauw pak aan met een witte blouse daaronder. Men werkt met speelkaarten tijdens de act. Op de schermen zie je dan ook spelkaarten met zijn gezicht erop. Die mochten er zelfs nog wat meer zijn. Op een gegeven moment haalt hij ook een spelkaart uit zijn zak, maar die steekt hij even snel weer weg. Je ziet vooral rode en groene tinten op het podium en het geeft ons allemaal een gevoel dat we baden in de sfeer van James Bond en Casino Royal.

Jüri heeft duidelijk geen moeite met het nummer te zingen en haalt met gemak de hoge noten, maar je merkt dat hij zijn stem spaart voor het grote moment. Althans, dat hopen wij toch dat hij zich spaart, want hij zit nog niet aan het niveau als in de nationale finale van maart. Sinds 2009 haalde Estland vijf keer de finale en meer dan waarschijnlijk komt daar dit jaar de zesde keer bij.

"Het is echt wel spannend om eindelijk te beginnen" zegt Pootsmann bij zijn aankomst in Globen. "Ik ben blij dat ik hier ben. De stad is mooi en de zon schijnt." Hij is al eerder in Stockholm geweest en kan zelfs enkele Zweedse woorden: "Tack, skål, lycka till, lax". Stig Rästa (2015) schreef "Play" en gaf hem wat tips: "Ik moet relaxen en genieten van het moment" geeft Jüri aan als voorbeelden.

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Estland:

Meer over Jüri Pootsmann kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Estland. De volgende repetitie van Estland staat gepland op vrijdag 6 mei om 15:20.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.