Stockholm Live: Belachelijk grote jurk voor Nina.

Na de middagpauze mocht Kroatië als eerste repeteren. Zoals we allemaal weten maakt het land zijn comeback na een afwezigheid van twee edities. Kraljić maakte geen goede indruk in het perscentrum toen ze op het scherm kwam met een belachelijk grote jurk, waar enkele mensen kunnen in overnachten. In het midden van het nummer verdwijnt deze jurk en draagt ze iets casual. Op de achtergrond zien we een zee en als Nina haar hoge noot inzet, wat overigens prima gebeurde, zien we allemaal lichtjes. Op de zang was niets aan te merken. Ze is dan ook The Voice of Croatia.

Bij de tweede oefenbeurt werden er bij de lichtjes nog blauwe stralen toegevoegd. Trijntje Oosterhuis heeft alvast een opvolgster gevonden voor 'speciale' outfit en dit was nog maar de vijfde repetitie. Of er voor Nina een Barbara Dex-award inzit, valt nog af te wachten. Hopelijk bereikt de kritiek van de pers de Kroatische delegatie, want dit doet echt heel wat afbreuk aan de inzending van het land.

Nina vertelde dat er tijdens de act iets zat wat "iets typisch Kroatisch was". Achteraf bleek dat dus de kledingwissel tijdens het nummer. Eerder deed men in 1998, 1999, 2006 en 2011 al meerdere kledingstukken van de Kroatische kandidaat uit tijdens de act. Tijdens de halve finale zal er onder die grote jurk een witte jurk zitten met veren en laat ze ook haar tatoeage zien.

Onze beoordeling voor de eerste repetitie van Kroatië:

Meer over Nina Kraljić kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Kroatië. De volgende repetitie van Kroatië staat gepland op vrijdag 6 mei om 10:40.

Populaire posts van deze blog

Eurovisão 2018 [4]: Bulgarije niet meer op deelnemerslijst.

Eurovisão 2018 [3]: "Lissabon is geen zekerheid"