Stockholm Live: Het plaatje klopt bij Letland.

De staging van Letland is heel simpel: enkel Justs staat op het podium. Er zijn ook backing vocals, maar die zie je niet. Heel veel lichten en blauw zien we, enkel tijdens het refrein kleurt alles helrood. Tijdens het rustige moment zien we enkel hem met lichtjes op de achtergrond. Justs draagt een simpele outfit, een jacker en een jeans. Over de zangcapaciteiten van de zanger niets dan goeds: hij haalt de moeilijke noten van "Heartbeat" met gemak en hij is goed afgestemd met de backing vocals. Een sterke opener van de tweede halve finale en de derde repetitiedag!

Letland heeft een zware periode gekend op het festival. Het land haalde zes jaar op rij de finale niet en eindigde bijna altijd laatste in de halve finale. Tot vorig jaar: toen kwam Aminata en scoorde Letland goed in de finale. We denken dan ook dat de trend van vorig jaar zal worden verder gezet en dat Letland de finale met gemak gaat halen. Ook een hoge notering in de finale is zeker een mogelijkheid.

Het is niet gemakkelijk om als eerste op te moeten, maar het ook een voordeel volgens Justs: "Zo kan ik relaxed alle andere landen bekijken". Het was nog erg rustig in de arena omdat Letland de eerste delegatie van de dag was die mocht oefenen. Nadat hij zijn stem had opgewarmd was hij helemaal klaar om een eerste repetitie te doen op het grote podium in Globen.

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Letland:

Meer over Justs kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Letland. De volgende repetitie van Letland staat gepland op zaterdag 7 mei om 12:45.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.