Stockholm Live: Ook projecties voor Ira Losco.

Het laatste land van de eerste halve finale en het voorlaatste land van deze tweede repetitiedag is Malta. Ira Losco is op dit moment één van de kanshebbers om een hoge notering te halen in Stockholm. Het optreden begint met het gezicht van Ira geprojecteerd met geel en blauwe kleuren. Dan verschijnt er een man op het podium die dan de volle twee minuten rond haar gaat bewegen. Die trekt bij het laatste refrein ook de lange donkere cape af die Ira aanheeft. Er worden verschillende kleuren geprojecteerd op die cape, maar echt veel stelt het niet voor.

Molly Pettersson Hammar schreef het nummer voor Ira Losco en staat nu als backing op het podium. Echter zingt zij beter dan Ira, maar ook zij klinkt niet onaardig. De finale voor Malta zal zeker en vast lukken, maar net zoals vele landen vandaag moet er nog hard gewerkt worden om de act helemaal klaar te krijgen. Een tweede plaats zoals in 2002 lijkt ons echt wel te hoog gegrepen dit jaar.

Voor de Maltese act maakt men gebruik van een compleet nieuwe technologie met een 360° projectie op haar jurk. Zo kan ze bewegen op het podium en blijft de projectie toch op de juiste plek. "Ik hoop dat het laatste nummer van de avond een nummer is dat het publiek zich gaat blijven herinneren" zegt Ira. Over haar deelname in 2002 heeft ze niets dan goede woorden: "Het was geweldig, maar ik was zo nerveus!"

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Malta:

Meer over Ira Losco kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Malta. De volgende repetitie van Malta staat gepland op vrijdag 6 mei om 17:25.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.