Stockholm Live: Michał Szpak zingt oubollige inzending prima.

Michał Szpak uit Polen moet volgende week donderdag als tweede optreden. De zanger staat alleen op het podium in het begin, maar als de camera uitzoomt zien we drie violisten, een pianist en een cellist. Blauw en rood zijn de overwegende kleuren op het podium en af en toe komt er een woord op de achtergrond. Michał draagt een zilver jack met korte mouwen, het lijkt een beetje op een blazer en zijn haren hangen los. Die blazer gaat bij de tweede oefenbeurt wel uit. De zang zit zeker oké en bewijst waarom hij en niet een bepaalde topfavoriete de nationale finale heeft gewonnen.

De ietwat oubollige inzending van Polen staat zeker verdiend op het Eurovisie Songfestival, maar de fans zagen toch liever iemand anders. Daarom reageert niet iedereen positief op de Poolse bijdrage. Het feit dat Polen met deze ballade vroeg moet optreden (op de gevreesde 'second position') doet misschien wel de kansen kelderen van het land. De vraag is of er wel kansen zijn voor Polen.

Het is voor de zanger een grote eer dat hij Polen mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Stockholm: "Ik train mijn stem en mijn lichaam omdat ik mentaal en fysiek fit wil zijn voor het festival. Ik oefen veel met de choreograaf en ga naar de fitness" wist Michał te vertellen. Tijdens de halve finale zal hij een rood pak aandoen zoals in de nationale finale, want dat brengt geluk volgens hem.

Onze beoordeling van de eerste repetitie van Polen:

Meer over Michał Szpak kan je vinden in onze Destination Stockholm die we publiceerden over Polen. De volgende repetitie van Polen staat gepland op zaterdag 7 mei om 13:10.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.